Om ALTI

Varumärket ALTI och designern / grundaren Åsa Backman

Jag är den norrländska smyckedesignern som sedan 2007 arbetat med smyckestillverkning i olika material. Att designa och skapa smycken i silver är så naturligt för mig, det är fantastiskt och vackert att bära. Jag vill att alla mina smycken ska ha en mening och vara tidlösa och eftersom jag själv skapar och tillverkar alla smycken ska mina kunder alltid känna igen ett smycke från ALTI.

Idag finns ALTI på den nationella men även till viss del på den internationella marknaden, Jag har min atelje och silververkstad i Bosvedjan i Sundsvall. Jag jobbar med duktiga återförsäljare som jag väljer med omsorg samt säljer smyckena i min egna atelje och via webshopen.

Min företag ALTI, som jag har byggt upp från grunden, är ett varumärke som står för unika, handgjorda, exklusiva och personliga smycken. ALTIs logga är format som ett hjärta, vilket genomsyrar tanken om att ha själ och hjärta med sig i allt man gör.

Hjärtat är format av bokstäverna ALTI vilka representerar mina barns två första bokstäver.

Mina barn är min stora inspiration och glädje i livet och de ger mig lust att skapa.

Smyckena är tänka att passa alla och alltid och i Örnsköldsvik där jag är uppvuxen säger man inte ”alltid” utan förkortar det dialektalt till ”alti” därav blev företagsnamnet helt enkel ALTI.

 • Pärlsmyckeskurs

  Du får designa och tillverka dina egna smycken vilket jag lovar att du kommer tycka är jättekul! Du kommer att få tillgång till mitt stora pärlsortiment och inspireras av mina färdiga smycken. Jag visar olika tekninker och metoder för att du ska lyckas skapa det du önskar! Vi håller till i min ateljé ALTI på Bågevägen 90 i Sundsvall. Jag åker även ut till företag och föreningar och håller kurser där om så önskas.

  då ingår material till ett halsband, ett armband, handledning och fika. Tidsåtgången är 3 timmar. Max antal på kursen är 10st och mini antal är 5st. Man kan vara med på en öppen kurs där jag sätter datum och tar emot anmälningar, eller så drar man själv ihop ett gäng och bestämmer ett datum. Varmt välkommen!

  Pris 495:-/person

  Intresseanmälan

 • Gör ditt eget silversmycke

  Ta chansen att få tillverka ditt eget silversmycke helt som DU vill ha det! Jag kommer visa tekniker och hjälpa dig lyckas få till ett unikt smycke. Materialet som ingår är 10 gram silver vilket räcker bra till ett fint smycke. Vill du göra ett tyngre smycke får du betala självkostnadspris för silvret. Du får tillgång till min verkstad och alla mina verktyg samt maskiner och kemikalier som behövs. Givetvis hjälper jag dig hela tiden!

  Max/min antal för kursen är 2st så ta med dig en kompis och kom! Tidsåtgång ca 1,5-2 timmar. Plats silververkstan hos Ateljé ALTI på Bågevägen 90 i Sundsvall. Varmt välkommen!

  Pris 1195:-/person.

  Intresseanmälan

 • Prova-på Silverlera

  Du får prova på att skapa med silverlera

  Det gör att du kan starta redan efter den här prova-på-kursen. Du gör ett hängsmycke som blir färdigt att ta med hem. Att arbeta i silverlera är inte ansträngande och inte smutsigt. Det är lätt att förverkliga sina idéer. Här får du en liten inblick i allt det roliga.

  Inga förkunskaper krävs.

  Kursen leds av mig som är PMC certifierad lärare.

  Tidsåtgång ca 4 timmar. Kursen hålls i Ateljé ALTI på Bågevägen 90 i Sundsvall. Jag kan komma till er och hålla kursen men brännignen av smycket sker i min verkstad. Min antal 5st max 8st. Varmt välkomna!

  Pris 1295:-/person.

  Intresseanmälan

 • Silverlera steg 1

  Två sammankomster

  Du får lära dig göra smycken i en ny revolutionerande teknik som kallas för silverlera men det är absolut ingen lera. Man torkar och bränner den och sedan är det rent silver kvar, så kallat finsilver 999. Kursen leds av mig som är certifierad inom alla stegen i silverlera. På denna kurs göra vi 3st smycken och använder oss av olika former av leran. Du kommer också få lära dig att infatta en sten och sedan bränna ditt smycke med gasbrännare. Efter kursen kan du skapa smycken och själv bränna dem hemma utan ugn.

  Pris 2595kr/st minst 5st deltagare, max 8st deltagare

  Intresseanmälan

 • Silverlera steg 2

  Två sammankomster

  För den här kursen behöver du ha gått Silverlera steg 1 eftersom denna kurs bygger på kunskaperna du skaffat dig i första kursen. Du får göra en ring och ett ihåligt smycke samt ett valfritt. Du lär dig också att oxidera silvret så du får det mörkt eller flerfärgat, antingen med svartoxid eller flerfärgsoxidation. Det varierar från gång till gång vad som ingår i kursen, allt för att det ska vara modernt och levande att jobba med silver.

  Pris 2595kr minst 5st deltagare, max 8st deltagare

  Intresseanmälan

 • Alla kurserna

  Jag har öppna kurser som man kan anmäla sig till eller så bokar man in ett eget datum tillsammans med några vänner och då är det bara de deltagarna. Jag lägger ut datum för de öppna kurserna och man bokar in sig på.

  Hör av dig om du har frågor och funderingar så löser vi det!

   

  Varmt välkommen att vara kreativ!

   

  Ring 070-1753173

  Intresseanmälan

Atelje & Silververkstad

 

På Bågevägen 90 i Bosvedjan, Sundsvall är Atejé ALTI belägen. Det ligger i radhuset som Åsa (jag) bor i. Ett av rummen är inrett som ateljé/butik och där finns mängder av smycken att välja bland. Hit kan man komma och köpa färdiga smycken som finns i ateljén, beställa speciella smycken eller få tips och råd när man ska inhandla presentsmycken. Det finns inga speciella öppettider utan man kan chansa och bara komma och ringa på dörren eller så bokar man en tid. De flesta ringer eller mailar och bestämmer en tid. Det är bra för då har man mer tid att sätta sig ner med kunden och hjälpa den hitta det den söker.

 

I källarplanet ligger silververkstán där skapandet och tillverkningen sker. Här finns diverse maskiner, silvermaterial och annat man behöver för att skapa unika och fantastiska smycken. Som kund är man alltid välkommen att få titta in i verkstan för att få se hur det ser ut där smyckena tillverkas och det brukar vara uppskattat att få göra.

Varmt välkommen!

Boka tid

Amnesty International

Älskar den jag vill

Amnesty International sätter sin logga på affischen och samarbetar med mig kring detta smycke, vilket är sjukt stort! De har noga undersökt vart mina leverantörer tar sitt råmaterial ifrån och godkänner verkligen inte alla som samarbetspartners, men ALTI har de sagt ja till! Bakgrunden till smycket är att jag känner mig väldigt illa berörd över hur människor misshandlas och förföljs pga sin sexuella läggning! Alla har rätt att älska den de vill oavsett kön! Jag har gjort detta smycke som jag hoppas kan bli en symbol för allas rätt att vara den de är! Smycket heter ”ÄLSKAR DEN JAG VILL” Det är ett hamrat hjärta med texten ÄLSKAR och en hamrad ring med texten DEN JAG VILL. Tanken är att detta ska kunna bäras av ALLA oavsett vilket kön eller sexuell läggning man har.

 

Hjärtat står för ”kärlek” och ringen för att det inte har någon betydelse vilket kön den som är kärlekens mottagare har. Allas lika rätt att älska den man vill! Micke som är sångare i Highlights är ansiktet utåt för smycket vilket jag är väldigt, väldigt glad för! på www.alti.se eller asa@alti.se kan du köpa smycket. Priset är 1795kr varav 500kr går direkt till Amnestys arbete för mänskliga rättigheter. Var med och hjälp du också…alla kan inte göra allt men alla kan göra lite och tillsammans blir det mycket! Varm kram / Åsa Klicka här för att komma till produktsidan.

Läs mer

Samir Sabri- Föreningen

”2nd Chance”

Styrkeamuletten

Jag visade Samir min Styrkeamulett första gången vi träffades och han fastnade för den och vi bestämde oss för att fundera över ett samarbete som vi nu startat.Samir är initiativtagare föreningen ”2nd Chance”, ett arbete vars syfte är att förebygga unga att begå brott. I vårt samarbete går 10% av försäljningen till föreningen.

 

Samir Sabris levnadsöde är omtumlande starkt. Hade han valt andra vägar som ung kunde han troligen blivit framgångsrik företagsledare – istället blev han tungt kriminell. 15-årige Samir tog på sig mordet på sin styvmamma istället för sin pappa. Han dömdes på sitt falska erkännande och när han två år senare berättade att hans pappa var mördaren, ville ingen tro honom. Genom åren har ingen lyssnat på hans rop på hjälp. Han klev som liten pojke in genom fängelseportarna till sluten psykiatrisk vård – ut kom trettio år senare en ärrad man.

 

”Det viktigaste jag har att säga i dag är att det går att ta sig ur en situation och ändra sitt öde”, säger Samir. Efter ett liv i fängelse och drogfylld kriminalitet har Samir Sabri i dag hittat en ny riktning och mening i livet. Han är i dag en uppskattad föreläsare och inspiratör för många. Med sin bakgrund kan han trovärdigt visa ungdomar att det finns en väg bort från kriminalitet och drogberoende.

Läs mer

Smyckesvisning

Jag kommer gärna och håller en smyckesvisning hos dig och visar mina alster. Samla några väninnor över en kopp kaffe och botanisera bland smyckena. Jag tar med mig smycken och kommer hem till dig om du bor i Sundsvall med omnejd. Köp på plats eller beställ efter dina egna önskemål. Som tack för att du ordnar detta får du 50% rabatt på valfritt smycke! Om du hellre vill vara värdinna hos mig i ateljén gäller samma värdinnegåva, och då ser ni ju alla på samma gång

Hör av dig så bokar vi en tid.

Boka tid