Om ALTI

Hej på er!

Det är jag som är den norrländska smyckedesignern som sedan 2007 arbetat med smyckestillverkning i olika material. Att designa och skapa smycken i silver är naturligt för mig då jag tycker att det är fantastiskt och vackert att bära. 

Det är viktigt för mig att alla mina smycken har en mening och är tidlösa. Eftersom jag själv skapar och tillverkar alla smycken vill jag att mina kunder alltid ska känna igen ett smycke från ALTI. Mina smycken är tänkta att passa alla och alltid. I Örnsköldsvik där jag är uppvuxen säger man inte ”alltid” utan förkortar det dialektalt till ”alti”. Därför blev företagsnamnet helt enkelt ALTI! 

Varumärket står för unika, handgjorda och personliga smycken. Vår logotyp är formad som ett hjärta för att genomsyra tanken om hur viktigt det är att ha med sig själ och hjärta i det man gör. Hjärtat är även format av bokstäverna ALTI vilket representerar mina barns två första bokstäver. Mina barn är min stora inspiration och glädje i livet och de som ger mig lust att skapa.

Mitt företag ALTI har jag byggt upp från grunden och att jag nu säljer smycken till kunder över hela världen känns otroligt roligt! Min ateljé med butik och silververkstad har funnits i Sundsvall i alla år men den 1/12-23 flyttade den till vackra Stocka alldeles intill havet i Hälsingland. Mina smycken säljs både här i butiken, via min webshop och hos duktiga återförsäljare som är utvalda med omsorg.

Hoppas du tycker om mina smycken lika mycket som jag gör! 

// Åsa Backman, grundare till ALTI

Atelje & Silververkstad

På Strandvägen 33 i Stocka hittar du ALTIs verkstad och butik. 

Hemma hos grundaren Åsa har ett gårdshus inretts till ateljé och butik. Hit kan man komma för att köpa färdiga smycken, specialbeställa eller få tips och råd när man ska inhandla smycken som present. Det finns inga speciella öppetider utan antingen chansar man och kommer förbi eller så bokar man en tid för sitt besök. De flesta ringer eller mailar och bestämmer en tid vilket gör det enklare eftersom man då kan planera in tid för att hjälpa dig att hitta det du söker. Du kan alltid komma förbi för en pratstund eller en kopp kaffe 🙂 Är jag inte där så ring på i stora huset då är jag troligen där eller ute och går med min lilla hund 🙂 

I ena delen av huset ligger silververkstaden där själva skapandet och tillverkningen sker. Här finns diverse maskiner, silvermaterial och annat man kan behöver för att kunna skapa unika och fantastiska smycken. Som kund är man alltid välkommen att titta in i verkstaden för att få se hur det ser ut. Det brukar vara väldigt uppskattat att få en inblick i hur allting ser ut bakom kulisserna.

Varmt välkommen till ALTI!

Smyckesvisning

ALTI kommer gärna och håller en smyckesvisning hos dig och visar sina alster. Samla några väninnor över en kopp kaffe och botanisera bland smyckena!

Vi tar med oss smycken och kommer hem till dig om du bor i Sundsvall med omnejd. Köp på plats eller beställ efter dina egna önskemål. Som tack för att du ordnar detta får du 50% rabatt på valfritt smycke! 

Om du hellre vill vara värdinna hos Åsa i ateljén gäller samma värdinnegåva och ni får möjligheten att se alla smycken på samma gång.

Hör av dig så bokar vi en tid!

Varukorg
Rulla till toppen