Kurser

Gör ditt eget silversmycke

Ta chansen att få tillverka ditt eget silversmycke helt som DU vill ha det! Grundaren Åsa kommer visa tekniker och hjälpa dig få till ett unikt smycke. Materialet som ingår är 10 gram silver vilket räcker bra till ett fint smycke. Vill du göra ett tyngre smycke får du betala självkostnadspris för silvret. Du får tillgång till Åsas verkstad och alla verktyg samt de maskiner och kemikalier som behövs. Givetvis finns Åsa på plats och hjälper till hela tiden.

Antal kursdeltagare:  Minst 2 personer
Tidsåtgång: Ca 1,5-2 timmar
Plats: Silververkstaden hos Ateljé ALTI på Bågevägen 90 i Sundsvall
Pris: 1395 kronor/person 

Varmt välkomna!

Pärlsmyckeskurs

Under denna pärlsmyckekurs får du tillverka och designa dina egna smycken – något som många brukar tycka är jättekul! Du får tillgång till ALTIs stora pärlsortiment och chansen att inspireras av våra redan färdiga smycken. Grundaren Åsa visar olika tekniker och metoder för att du ska lyckas skapa precis det du önskar. Det som ingår i kursen är material till ett halsband, ett armband, personlig handledning och fika. Det finns möjlighet att vara med på en öppen kurs där vi sätter datum och tar emot anmälningar eller så sätter du själv ihop ett gäng och bestämmer ett datum. 

Antal kursdeltagare: Minst 5 personer
Tidsåtgång: 3 timmar
Plats: Ateljé ALTI på Bågevägen 90 i Sundsvall. Vi åker även ut till företag och föreningar om så önskas.
Pris: 595 kronor/person 

Varmt välkomna!

 

Skapa med silverlera

Efter den här kursen har du kunskap nog att själv skapa med silverlera. Under kursen tillverkar du ett hängsmycke som blir färdigt att ta med hem. Att arbeta i silverlera är varken ansträngande eller smutsigt vilket gör det enkelt att förverkliga sina idéer. Under kursen får du en inblick i allt det roliga det innefattar att skapa med silverlera! Inga förkunskaper krävs.

Kursen leds av ALTIs grundare Åsa som är PMC certifierad lärare.

Antal kursdeltagare: Minst 5 personer
Tidsåtgång: Ca 4 timmar
Plats: Ateljé ALTI på Bågevägen 90 i Sundsvall. Vi är även öppna för att komma ut till er och hålla kursen och tillverkningen av smycket. Bränningen av ditt smycke sker dock i vår verkstad.
Pris: 1495 kronor/person 

Varmt välkomna!

Silverlera steg 1

Under kursen Silverlera steg 1 får du lära dig att göra smycken med hjälp av en ny revolutionerande teknik som kallas Silverlera. Det spännande är att det absolut inte är någon lera utan efter att man torkat och bränt den så är det rent silver kvar, så kallat finsilver 999. 

Tillsammans tillverkar vi tre stycken smycken och använder oss av olika former av leran. Du får även lära dig att involvera en sten och att bränna ditt smycke med gasbrännare. Efter kursen kan du skapa smycken och själv bränna dem hemma utan ugn! Kursen leds av ALTIs grundare Åsa som är certifierad inom alla steg i silverlera. 

Antal kursdeltagare: Minst 5 personer 
Tidsåtgång: 8 timmar fördelat på 2 tillfällen á 4 timmar
Plats: Silververkstaden hos Ateljé ALTI på Bågevägen 90 i Sundsvall
Pris: 2795 kronor/person 

Varmt välkomna!

Silverlera steg 2

Det här är en påbyggnadskurs till silverlera steg 1. För denna kurs behöver du ha gått steg 1 eftersom denna bygger på de kunskaper du införskaffat dig i steg 1. I silverlera steg 2 får du tillverka en egen ring, ett ihåligt smycke och ett valfritt smycke. Du lär dig att oxidera silvret så du får det mörkt eller flerfärgat antingen med svartoxid eller flerfärgsoxidation. Det varierar från gång till gång vad som ingår i kursen, detta för att det ska vara modernt och levande att arbeta med silver.

Antal kursdeltagare: Minst 5 personer
Tidsåtgång: 8 timmar fördelat på 2 tillfällen á 4 timmar
Plats: Silververkstaden hos Ateljé ALTI på Bågevägen 90 i Sundsvall
Pris: 2795 kronor/person 

Varmt välkomna!

 

KURSER HOS ALTI

Hos ALTI hittar du öppna kurser som du kan anmäla dig till men du kan även boka in ett eget datum för dig och dina vänner. På hemsidan lägger vi ut datum för öppna kurser och vill ni välja datum själva är det bara att höra av sig så löser vi det.

Varmt välkomna till att vara kreativa tillsammans med oss på ALTI!

Intresseanmälan

Scroll to Top