Ambassadörer för ALTI

För oss på ALTI är det viktigt att vårt varumärke och våra smycken presenteras på ett bra och riktigt sätt. Vi vill att våra smycken representeras av människor med rätt inställning och som har både hjärta och själ med sig i det de gör och står för. Bland våra ambassadörer hittar ni allt från välkända sångare och sångerskor till textförfattare, modeller, modedesigners och dansare. 

Vi är glada och tacksamma över att just dessa personer har valt att vara ambassadör för ALTI!

Jessica Jäger

Jessica Jäger är en människa som berör – med sin sång, med sina ord och genom sin genuina omtanke om andra människor. När hon sjunger öppnar hon hjärtan, river murar, tröstar och lugnar. Därför är hon oerhört uppskattad som solist vid ceremonier där människor är som mest sårbara, inte minst på begravningar. Är det något hon vill ge andra med sin sång så är det ”andrum” – en stund att landa i sig själv, att komma i kontakt med sina egna känslor – utan skygglappar, att stanna upp från stress och jäkt och återfå balansen inombords. 

På samma sätt möter och coachar hon människor som ger oerhört mycket av sig själva till andra utan att själva ta emot – oftast som ett resultat av att självkärleken och självkänslan inte är starka nog. För dessa människor blir det ett maraton i givande, ja-sägande, att finnas där för andra, att ställa upp och förneka sina egna behov och känslor. Även här kommer Jessica in med det där andrummet: en oas att landa i en stund, men också att utmanas i för att förändring ska ske – liksom ett andetag består av både den passiva utandningen och den aktiva inandningen. 

Det lär knappast komma som en överraskning att Jessica representerar ALTI:s smycke ”ANDAS”.

Frank Bell

”I’ve always had a penchant for fine things. Being a lover of jewelry, working with Asa and ALTI is an absolute pleasure. Her shared aesthetic proclivity, and attention to detail when designing and creating my one of a kind, custom ring produces truly amazing results!”

Frank Bell; American Singer/Songwriter and Humanitarian ”Words” bygger på tanken att alla människor har en del ord från t.ex. en sångtext eller en dikt som har en stark emotionell mening för personen i fråga. 

Smycket, i detta fall en ring, med ett citat som är unikt för varje smycke blir en förlängning av sin bärares innersta känslor. Jag har gjort en ring till Frank Bell, en amerikansk sångare och låtskrivare med över 800 000 visningar på Youtube Han har en hamrad flerfärgsoxiderad silverring med texten ”Allt faller på plats” vilket är namnet (då på engelska) på hans senaste album. Gå gärna in och läs om honom och lyssna på hans musik: 

Jessica Falk

Den 4 december 2011 sålde jag smycken på Tonhallen i Sundsvall. Där träffade jag för första gången Jessica Falk, Singer Songwriter och föreläsare. När jag såg och hörde henne spela och sjunga tänkte jag att ”oj vad mycket JAG hon är, hon skulle vara en perfekt ambassadör för mina smycken!”

Jag frågade henne strax efter om hon ville vara med och designa ett smycke och det ville hon. När vi ett tag senare träffades igen insåg vi att vi har samma värderingar och tankar om livet och vad vi står för. Detta resulterade i smycket: ”Lev alltid”

Micke Mårtensson

Micke som är fd sångare i Highlights och en duktig artist. Smycket heter ”ÄLSKAR DEN JAG VILL” Det är ett hamrat hjärta med texten ÄLSKAR och en hamrad ring med texten DEN JAG VILL. Bakgrunden till smycket är att jag känner mig väldigt illa berörd över hur människor misshandlas och förföljs pga sin sexuella läggning! Alla har rätt att älska den de vill oavsett kön! Jag har gjort detta smycke som jag hoppas kan bli en symbol för allas rätt att vara den de är!

Lisa Nilsson

En av Sveriges i särklass bästa sångerskor Lisa Nilsson, fick ett stort genombrott med sitt tredje album Himlen runt hörnet 1992.

En dröm blev verklighet, Lisa är en av mina stora idoler och nu är hon ambassadör för ALTI. Hon bär smycket “Satisfaction” som jag och Veronika Eriksson skapat utifrån Veronikas originalmålning med samma namn. Smycket som andas självständighet, kvinnlig styrka och passion. Lisa är en fantastiskt passande bärare av detta smycke och vi är så stolta över detta samarbete

Samir Sabari

Jag var med som utställare med mina smycken på Andningens dag i Stockholm för en tid sedan. Där träffade jag Samir Sabri som föreläste och delade med sig om sitt liv. Jag visade honom min Styrkeamulett och han fastnade för den och vi bestämde oss för att fundera över ett samarbete som vi nu startat. Samir är initiativtagare föreningen ”2nd Chance”, ett arbete vars syfte är att förebygga unga att begå brott. I vårt samarbete går 10% av försäljningen.

Efter en tid läste jag boken om hans liv “Fallet Samir”, som Aftonbladets prisbelönte kriminalreporter Anders Johansson och Samir Sabri skrivit. Den osannolika berättelsen om vad som egentligen hände. Hur en felaktig dom ledde till att unge Samir hamnade i en spiral av kriminalitet och blev en av Sveriges mest fruktade värdetransportrånare. Men det handlar också om vägen ut, om att vända på sitt liv fullständigt. Samir Sabris levnadsöde är omtumlande starkt. Hade han valt andra vägar som ung kunde han troligen blivit framgångsrik företagsledare – istället blev han tungt kriminell. Vi behöver backa till 1986 när 15-årige Samir tog på sig mordet på sin styvmamma istället för sin pappa för att förstå vilken resa han gjort. Han klev som liten pojke in genom fängelseportarna till sluten psykiatrisk vård – ut kom trettio år senare en ärrad man.

Han dömdes på sitt falska erkännande och när han två år senare berättade att hans pappa var mördaren, ville ingen tro honom. Genom åren har ingen lyssnat på hans rop på hjälp. Inte förrän Aftonbladets kriminalreporter Anders Johansson började granska fallet och hittade uppgifter som pekade på Samirs oskuld började det hända saker. I april 2016 fick Samir resning i Svea Hovrätt som tittade på den nya bevisningen och efter 30 år kunde fria Samir.

Det viktigaste jag har att säga i dag är att det går att ta sig ur en situation och ändra sitt öde, säger Samir. Efter ett liv i fängelse och drogfylld kriminalitet har Samir Sabri i dag hittat en ny riktning och mening i livet. Han är i dag en uppskattad föreläsare och inspiratör för många. Med sin bakgrund kan han trovärdigt visa ungdomar att det finns en väg bort från kriminalitet och drogberoende. Har jobbat som nationell samordnare för Arbetsförmedlingens projekt “Unga In”. Samir fungerar även som kontaktperson på frivården/socialförvaltningen i Solna stad. Initiativtagare till 2nd Chance, ett arbete vars syfte är att förebygga unga att begå brott.

Veronika Eriksson

”Min stora passion i livet är att måla och det som ger mig inspiration till konsten kommer från många olika håll, till exempel ljus och mörker. Årstider, människors vägval och deras livsöden är en stor inspirationskälla. Jag gör ofta färgval och blandar nyanser utifrån hur jag uppfattar min omgivning. Detta är svårt att beskriva med ord hur den känslan omvandlas till en bild inombords som i slutändan kommer ut som ett motiv på en tavla. Jag målar allt mellan himmel och jord men helst ansikten och abstrakta motiv, och uteslutande i akryl.”

Malin Berghagen

Fina och duktiga Malin Berghagen är nu ambassadör för ALTI och bär det populära ANDAS-smycket! Hon blev omåttligt förtjust i smycket och ville direkt vara ambassadör för det. Tyckte det var härligt att ta på och att hela konceptet var toppen! Passar henne utmärkt med en livsstil som innefattar mycket yoga och andning

Sanna Nielsen

Jag kan med stolthet berätta att Sanna Nielsen bär ett specialdesignat smycke från ALTI. Känner mig glad över att få henne som ambassadör för mina smycken eftersom jag tycker att hon är en jordnära och fin person och en enormt duktig sångerska! Tanken med smycket är: Ett kraftigt hamrat S för ”Sanna”, tre gnistrande stenar för hennes utstrålning och framgång och en tunnare hamrad tråd som tillsammans med S:et bildar ett hjärta för hennes hjärtlighet och värme

Anastasia Tretyakova

Modell som bland annat gått catwalken för Armani. Pendlar mellan Europas modestäder och New York.

Gabriel Fors

Det är med stor glädje och stolthet jag kan berätta att Gabriel Forss Officiell bär ett smycke från ALTI. Det är Amnesty-smycket med så viktigt budskap som han har. Gabriel Forss vann melodifestivalen 1997 med gruppen Blond och har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges främsta körledare. Varje vecka leder han 2000 sångare i sina ”Du kan sjunga gospel”-körer. 2012 släppte Gabriel sin första bok ”Äntligen”. En självbiografi där han berättar om hur det var att växa upp i frikyrkan och komma ut som gay.

Andreas Weise

Den trevliga och duktiga Andreas Weise har smycken från ALTI och bär dem ofta i TV. Han har setts i rutan på Körslaget med armbandet jag gjort till honom. Det är ett läderarmband med silverbricka med texten ”Mr entertainment” det passar honom utmärkt! Han har även haft halsbandet med en g-klav på sig på morgontv förut. Jätteroligt att se att de används och att han gillar dem!

Maria Persson

Maria Persson som är sångerska i det populära dansbandet Blender har smycken från ALTI. Hon har flera år blivit vald till årets sångerska. Hon är en perfekt ambassadör för smyckena med sin fina personlighet och härliga utstrålning!

Amy Diamond

Amy Diamond har ett vackert turkost trådhjärta från ALTI. Hon blev så fin i det! Amy är en duktig sångerska och en väldigt gullig person som jag tycker är en bra ambassadör för ALTIs smycken och jag känner mig stolt och glad över att hon bär smycket!

Odile Monod

Modestudent från Milano som gick ut modeinstitutet som kursetta och som alla modehusen slåss om. Kommer att bli en stor stjärna inom kort…

Peter Lundblad

Jag har gjort ett specialdesignat smycke till Peter Lundblad…ni vet han med den underbara ”Ta mig till havet”. Han ville ha ett smycke i form av en pil. Tyvärr finnas inte Peter bland oss här på jorden längre men lever kvar i våra minnen framförallt genom sin musik och sin fina personlighet. Han ser oss nog från himlen och skapar nya härliga melodier där uppe.

Tomas Ledin

Jag hängde ett specialdesignat smycke runt Tomas Ledins hals. Det var liksom bara meningen och det blev så otroligt bra och väldigt uppskattat. Känner mig glad att jag valde att följa mitt hjärta och vågade. Smycket som Tomas Ledin bär runt sin hals heter ”Höga Kusten för alltid i mitt hjärta”. På smycket har vi kusten med Balesudden till vänster, gitarren symboliserar Tomas och hans musik, ALTI finns ju med i alltid och hjärtat är ALTI-loggan, klurigt va?! Passar perfekt med hans nya skiva ”Höga Kusten”

Don Rasmus Degard

Don Rasmus Degard jobbar som konferencier med artister på olika tillställningar, bär ett armband från ALTI.

Kristjan Lootus

Kristjan Lootus är känd från TV4s Let´s Dance. Han är född i Estland och gjorde sitt första dansjobb i Sverige med Rhapsody in rock. Dans är hans hobby, jobb, passion och kärlek. Han bär ett borstat ANDAS-halsband i läderrem som är helt i hans stil. Han gillar yoga så det passar honom utmärk!

Kevin Walker

Kevin vann Idol 2013 och är en duktig fotbollsspelare. Han är ödmjuk, trevlig och har glimten i ögat. Dessutom är han otroligt duktig att sjunga och spela gitarr. Jag kan med stolthet säga att jag har fått göra ett smycke åt honom och jag känner mig hedrad över att han tog sig tid att komma och hälsa på i ateljén. Jag har specialdesignat ett smycke till honom där det står ”Home is where my heart is”. Eftersom hans flickvän heter MY så får det ju en dubbelbetydelse…vilket jag tycker var lite skoj.

Shirley Clamp

Jag träffade den fantastiskt duktiga sångerskan Shirley Clamp på Södra berget för några år sedan…då fick hon ett ANDAS-smycke av mig som hon uppskattar väldigt mycket. Jag har också fått äran att specialdesigna och tillverka en ring och ett armband till henne. På armbandet står det ”Jag har min egen VILJA”. Det är en dubbelbetydelse i det….eftersom hon har en dotter som heter Vilja. Ringen är formad som en g-klav. Det känns hedrande att hon vill bära mina smycken!
Varukorg
Rulla till toppen