När är det FARSDAG i år?

Söndagen den 8 november 2020 är det FARSDAG.  Den dagen är det tänkt att allt fokus i hela Sverige ligger på fäderna. Jag skriver om lite tips på vad ni kan göra tillsammans och ger dig förslag på passande smycken som pappor brukar gilla. 

Vem är min pappa?

Min pappa heter Håkan Michaelsson och är världens bästa pappa! Ja jag vet att jag kanske är partisk men jag tycker verkligen han är bäst 🙂 Under hela min och min brors uppväxt har han alltid funnits där för oss. Han finns där för oss fortfarande fast vi nu är vuxna. Pappa är 75 år men känns mycket yngre än sin ålder. Han tränar på gym, går långa promenader med hunden Ayla och jobbar extra med att fälla träd. Han har i hela sitt liv arbetat som mellanstadielärare och varit en mycket uppskattad lärare av sina elever och kollegier. När jag bara var några år gammal bestämde sig min pappa för att bygga en segelbåt. Han hade provat att segla några gånger och gillade det så han byggde sig en egen båt från grunden. Det blev en Arabesk 30 som var vackert orange med namnet Naranja. Vi seglade hela somrarna med vår båt i Höga Kusten och jag bara älskade det! Min två år yngre bror har en helt annan upplevelse av våra segelsemestrar då han mest minns sjösjuka, att det lutade och att pappa alltid skulle upp med seglen och aldrig ville köra motor vilket gjorde att det tog tid att komma fram. Kanske det är därför som jag idag har segelbåt och min bror har en snabb motorbåt 😉 Båda älskade vi dock att vara i skärgården och det har ju levt kvar hos oss då vi gör det även idag. Min pappa är en ömsint, mjuk man som vågar visa sina känslor och blir rörd lätt. Han älskar sin fru- min mamma Gerd, och sina barn och barnbarn väldigt mycket och det visar han på många olika sätt. Han hjälper oss ofta med praktiska saker då han är händig och duktig på att snickra och fixa. Det inte pappa kan det är liksom inte värt att kunna 🙂 Han älskar att vara ute i skogen med hunden Ayla. Ibland säger han att han ska jaga men tar inte ens med sig bössan då han tycker han blivit blödig när det gäller att skjuta djur. Har han den med sig så är det mest för syns skull 😉 


Hur vågar man fira sin pappa 2020? 

Detta år är ju inte som vanligt då vi har denna hemska Corona pandemi. Att inte få träffas och krama om sin pappa på farsdag är det många som lider av så även jag. Vi bor 15 mil ifrån varandra och det känns hemskt att inte kunna ses fysiskt så ofta numera. I år får det bli ett videosamtal på farsdag. Eftersom jag passerar Övik på vägen till Umeå veckan efter där jag har ett läkarbesök, så passar jag på att träffa honom då en kort sväng på behörigt avstånd. 

Hur ska du göra för att fira din pappa? 

Törs ni träffas? Ses ni på videosamtal? Brukar ni äta tårta? Ja frågorna är många om vad som är rätt och fel i dagens situation men jag tror man måste lyssna inåt och tänka efter vad som rekommenderas och vad som är bäst för just dig och din pappa. Ett tips kan ju vara att ge honom ett brev där man beskriver vad ni ska göra tillsammans när denna pandemi är över T.ex. åka på en resa, gå ut och äta på restaurang, gå på en kurs ihop, mm. Allt för att få något att se fram emot tillsammans tänker jag. Det behöver ju inte vara något jättestort men ändå något ni gör tillsammans. 

Vad kan du ge din pappa på farsdag? 

Om du vill ge honom ett smycke så har ALTI många fina som passar till en pappa. Jag har själv gett min pappa ett antal olika personliga smycken på farsdag genom åren. Här följer några exempel på vad som skulle kunna passa till honom. 

Varma hälsningar från ALTIs grundare och designer Åsa Backman

Scroll to Top